רגישויות למזון



רגישויות למזון-


בעבר חשבו שרק על ידי בדיקות אלרגיה ורגישות, אפשר לאבחן רגישויות למזון, מניסיוני בקליניקה, אני יודעת, כי להרבה אנשים רגישות למזון זה או אחר, שלא באה לידי ביטוי בבדיקות מעבדה, אולם משפיעה מאוד על כל נושא העיכול ופוגעת במידה רבה באיכות החיים. במהלך עשר השנים האחרונות, נתקלתי בעשרות אנשים, שסבלו קשות מבטן נפוחה, עצירויות או שלשולים וחוסר נוחות כללית במערכת העיכול בעוד שכל הבדיקות שנעשו להם היו תקינות, כולל בדיקות חודרניות ולא נעימות של קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה וכו'. את רוב האנשים הללו אבחנו הרופאים כבעלי "מעי רגיז" ושלחו אותם לביתם ללא המלצה תזונתית ספציפית, לעיתים עם מרשם לתרופות כמו לוסק או גסטרו. כמובן שהתרופות הללו נותנות הקלה סימפטומטית בלבד, ומי שאינו שש לקחת תרופות באופן קבוע לשארית חייו, מחפש פיתרון אמיתי והולם לבעייתו.

אני מאמינה, שבתהליך אבחון תזונתי מפורט, הכולל רישומי מזון מפורטים, עם התייחסות למצב מערכת העיכול, רגישויות, סימפטומים כאלה ואחרים וכן כאבים או יציאות, ניתן להגיע לתזונה מותאמת אישית מדויקת ובריאה.

רגישויות למזון:

- רגישות לגלוטן החיטה (החל מרגישות קלה וכלה בצליאק)

- רגישות ללקטוז- רגישות לחלב ומוצריו (רגישות לחלבון החלב)

- רגישות לירקות ממשפחת הסולנים (עגבניות, חצילים וכו')